A lakberendező lánybúcsúja

Édesanyám lakberendező. Azt hiszem, így 50 körül most van a szakmájában a csúcson. Szerintem nagyon ügyes, egyéni vállalkozóként dolgozik, de marketingre nem is nagyon kell már költenie, mert van egy stabil ügyfélköre, aki ajánlja másoknak is. Szóval szájról szájra terjed a híre.

Szegénynek élete legnagyobb részében a férfiakkal viszont nem volt sikere, engem is egyedül nevelt föl, aztán pár évvel később megszületett az öcsém, így lett egy férfi a háznál.

Aztán úgy nagyjából 3 éve megtört az átok, az egyik új ügyfele, egy férfi azért kérte fel anyut dolgozni, mert épp válófélben volt, és új lakást akart berendeztetni magának. Nem tudom pontosan, hogy ezek után, hogy zajlottak az események, mert én akkoriban távol laktam otthonról, de az a lényeg, hogy végül összejöttek.

Együtt vannak most már szerintem több, mint 3 éve. A múlt hónapban aztán Endre, anyu barátja, megkérte anyu kezét. Én igazából már számítottam a dologra, ami anyát iszonyúan meglepte. Egy darabig gondolkodott és közben sopánkodott, hogy az ő korukban ez már nagyon gáz, meg hasonlók, de a végén persze igent mondott.

Az öcsémmel nagyon örülünk a dolognak.

A múlt héten aztán fölhívott anyu, hogy megkérje, hozzam előrébb a lánybúcsúját, jövő hétre. Nem értettem a dolgot, eddig azt sem tudtam, hogy akar lánybúcsút, azt meg pláne nem, hogy nekem kéne megszervezni. De mindegy, mert ekkor kiderült a dolog.

Szóval a lánybúcsúja holnap lesz, elküldte a vendéglistáját, de szerencsére hozzátette, hogy én is hívjam a barátnőimet nyugodtan. Ettől tényleg nyugodt lettem, mert a listán az átlagéletkor szerintem elérte a 60 évet, és éppen azon gondolkodtam mit fogok csinálni, amíg az öreglányok mulatoznak.

Én meg megbeszéltem néhány barátnőmmel, hogy ők is átjönnek holnap, Laurának például tök jó társasjátékai vannak. Ő volt az, aki figyelmeztetett, hogy valamiféle dekorációt is illene prezentálnom, ami megadja a buli alaphangulatát.

Bepötyögtem a keresőbe, hogy lánybúcsú kellékek, aztán megtaláltam a tökéletes honlapot.

Gondoltam, egy kis kerettörténet sem árt a dolognak, a mesémben anyu volt az elátkozott királylány. Úgy terveztem, hogy mindenféle feladatokat kell végrehajtania ahhoz, hogy visszaszerezze a koronáját. Emellett, csak most jöttem rá arra is, hogy a lánybúcsú elengedhetetlen kellékei közé tartozik a lufi, persze a héliummal töltött változat.

lánybúcsú kellékekEgy két dolgot még berendeltem az oldalról, aztán áthívtam Laurát, hogy tervezzük meg a feladatokat, meg ilyesmi. Bármelyik pillanatban megjöhet.

A dekorációt holnapra rendeltem, a lufikat is kiszállítják, marha jó lesz!

Remélem, hogy minden lánybúcsúhoz szükséges kelléket sikerült megrendelnem, de holnap úgyis minden kiderül.

Amíg még nem jön Laura, gyorsan leírom, hogy mekkora bajban vagyok az alkoholvásárlással. Anyu nem nagyon iszik, legszívesebben csak pár üveg Baileyst raktam volna ki, de nem tudom, a barátnői akarnak-e inni. Ezt anyu sem tudta megmondani.

Mindegy, lehet, hogy veszek pár üveg bort, meg ásványvizet, akkor tudnak borozni is, fröccsözni is.

Elvégre a lánybúcsú kellékei közül mégsem maradhat ki az alkohol.

Na, de végre megjött Laura, most csöngetett, szóval megyek is, ajtót nyitok.