Amit az életről és a motorolajról tudni kell

Semmihez sem értek jobban, mint a dolgok ideális helyének megtalálásához. Ezért lettem lakberendező. Nem csak a tárgyak helyét tudom nagyon jól, hanem a dolgok helyét is az életben. Mielőtt elmentem lakberendezőnek, filozófiát tanultam az egyetemen, sok okos dolgot magamra szedtem, amelyről még most is úgy gondolom, hogy hasznos az életben. Például azt, hogy aki menni akar, azt el kell engedni. Ilyen bölcs dolgokra jöttem rá a sztoikus filozófia kapcsán például, meg hogy nem kell mindig annyi csokit enni ahhoz, hogy jól érezd magad, főleg, hogy nagyon nem tesz jót a fogyókúrának. A kedvenc filozófia tanárnőmtől tanultam például, hogy lehet helyette fogkrémet szopogatni, az megszünteti az édességre való vágyakozást. Elég sokáig csak fogkrémen éltem, de hát ezt persze nem lehet sokáig csinálni, előbb vagy utóbb rájön az ember arra, hogy nem működik a dolog hosszútávon, mert éhen hal, ha nem eszik. Persze sok időbe került, míg eljutottam erre a pontra. Az ember tapasztalatok után jut el az igaz tudáshoz, meg kell élni az életet, aztán úgy lesz egyre bölcsebb és bölcsebb. Szóval, köszi, filozófia tanszék, sokat köszönhetek neked, és igazán hálás lehetek bizonyos dolgok miatt. Hála istennek, hogy oda jártam, és így felkészültem egy csomó mindenre, amire nem lehet.

Persze a filozófia tanszék azért mégsem segít mindenben. Mondjuk nőként abban, hogyan kellene az autót vezetni téli időjárás idején. Valamiért az autóm egyszer csak leállt az út közepén, hogy a motorolaj adalékok ennyire fontosak, hiszen ez hiányzott a kocsimból, de nekem fogalmam sem volt róla. Felhívtam apát, hogy megkérdezzem tőle, mégis mi lehet a baj, ő ugyanis eléggé értett az autókhoz – bár a filozófiai problémákhoz meglehetősen kevéssé, ő a fogkrém ügyet sem értette igazán. Mindenesetre elmondta, hogy a motorolaj adalékok hiányoznak az életemből. Rögtön ajánlott is egyet, az olajwebshop.hu oldaláról. Fogalmam sem volt az egészről, ezért kitaláltam, ha hazaérek, ha sikerül végre hazavergődnöm a kocsival, kiművelem magam a témából. Szóval megnyitottam az apukám által javasolt rendkívül jó minőségűnek mondott oldalt, és olvasgattam kicsit a termékekről. Jók voltak a benyomásaim, mert úgy éreztem, a weblap tulajdonosa gondol rám, törődik velem. A különböző motorolajokhoz rendkívül bő leírások voltak mellékelve, amelyekből kiderült, hogyan kell őket használni, sőt, az is, hogyan kell betölteni megfelelően az adott terméket a kocsiba. Amit apa javasolt, és amire végül a választásom esett, az a XADO 1 Stage revitalizáló gél volt – ehhez is leírták részletesen, hogyan kell alkalmazni. Először is elmondták, hogy számos előnye van. Nem csak védi a súrlódó felületeket a további sérüléstől, hanem meg is újítja a lehorzsolt részeket úgy, hogy egy új rétegként beépül az anyagban. A motor teljesítményén segít, és még a gyorsulást is könnyebbé teszi. Nem tudtam, mi az, hogy olajnyomás, de természetesen ahhoz is jó, ráadásul a motor élettartalmát is meghosszabbítja, akár a triplájára növelheti. Ami nekem a használat után leginkább feltűnt, az volt, hogy egyre kevésbé dörömböl a motor, inkább egy hízelgő kiscicához volt hasonlatos. Mindenesetre azt is leírták, hogyan kell használni, szóval egyedül is meg tudtam csinálni a használati útmutató alapján. Először is bemelegítettem a motort, aztán beleadagoltam a gélt, és néhány percig hagytam, hogy működjön még a motor.

A legjobb az volt az egészben, hogy mindehhez nem kellett kicserélni az olajat, a megszokott módon mehetett minden a maga menetében.

Nagyon örültem, hogy ilyen jellegű tudásra is szert tettem, legközelebb már nem fog váratlanul érni egy hasonló probléma, csak fellépek az olajwebshop.hu oldalára, és megoldódik magától szinte bármi.