Ausztriai munkával fogjuk felújítani a házunkat

Idén hatalmas lépést tettünk meg a férjemmel. Megvettük életünk első közös házát. Nehéz volt az út idáig, hiszen ez egy hatalmas összeget jelent, sok utánajárást és idegességet, de sikerült. Megtaláltuk az álomházunkat. Mivel renoválni kell és berendezni az egészet, ezért olcsóbban megkaptuk. Tudjuk, illetve tudtuk, hogy nagy fába vágjuk a fejszénket, de úgy érezzük, hogy megéri. A berendezkedés részét jobban fogom élvezni, mint a felújítást, de az eredmény a lényeg, azért pedig megéri szenvedni.

Azonban a vásárlás után elgondolkoztunk, hogy ha most minden pénzünket a felújításba és berendezkedésbe öljük, akkor egyes terveinket nagyon el kéne tolnunk. Éppen ezért kitaláltunk valamit, ami hatalmas segítséget jelenthet a jövőben a számunkra.

Ez pedig a felújításnak és berendezkedésnek a költségeit fogja fedezni. A megoldás pedig a külföldi munkavállalás lesz a számunkra. Hosszasan gondolkoztunk rajta, de úgy döntöttünk, hogy pár hónap múlva bele is fogunk vágni. Az ötlet pedig onnan jött, hogy egy ismerősöm nemrég posztolta, hogy hazaérkezett Ausztriából, kirakott egy képet, aminek a címe az volt, hogy „életem legjobb döntése”. Felvettem vele a kapcsolatot, ő pedig átjött hozzánk múlthéten. Elmesélte, hogy az interneten talált rá egy cégre, név szerint a Tiroli Álláskeresőre, ők segítettek neki az álmát megvalósítani. Ezt azért mondom így, mert neki rajta volt a külföldi munkavállalás a bakancslistáján és nagyon boldog volt, hogy most már ezt is kipipálhatja a listáról.

Szóval. Felvette a kapcsolatot a céggel, ami amúgy egy pályáztató cég. Előtte gondosan elolvasta az oldalon található összes információt, azonban a telefonban úgy tett, mintha semmit nem tudna. Kíváncsi volt, hogy a cég dolgozói mennyire vannak tisztában a dolgokkal, hogy értenek-e egyáltalán a dolgokhoz, vagy csak szépen összeszedik az oldalukra az információt.

Teljesen elképedt. A hölgy a telefon végén mindenre készségesen válaszolt, sőt, még többet is elmondott, mint amennyire ő kíváncsi volt. Na, nála ez és az oldalon található beszámolók teljes mértékben elegendőnek bizonyultak. Őket választotta. Átesett egy német telefonos interjún, ami még jobban azt mutatta neki, hogy megbízható a cég és nem küldenek ki minden jöttmentet. Felelősséget vállalnak a jelentkezőikért, ami becsülendő. Van náluk egy asszisztencia, aminek keretein belül nem engedik el a pályázók kezét és végig kísérnek mindenkit.

Igen, ezért fizetni kell, azonban meg is kapod érte azt, amit ígérnek. Ha nem többet. Ő teljesen odavan értük, úgy mesélt róluk, mintha a lottót nyerte volna meg velük. Pályáztatás során több száz emailt kapott István, sőt, még a telefonja is egész nap csörgött. Ausztriai munkák hada sorakozott fel előtte, el sem akarta hinni. Amikor jött egy jó ajánlat, jött utána egy még jobb. Csak kapkodta a fejét.

Miután meghallgattuk a jó alapos beszámolóját, megettük a vacsorát és szépen elbúcsúztunk egymástól, úgy döntöttünk, hogy belevágunk a dologba. El kell intéznünk előtte néhány dolgot itthon, viszont az biztos, hogy ha ebbe belevágunk, kint töltünk 1-2 szezont, akkor már elég sok pénzünk lesz a felújításra. Ami nagyon jól fog jönni.