Kütyük és bútorok

Még karácsonyra egy iPadet kaptam a családtól. Bár nagyon örültem neki, mert sokat utazom, főként vonattal, nem sokat tudtam iPadekről eddig. Gondoltam, hogy fölhívom az egyik jó barátomat, Petit, akiről márt írtam korábban. Ő az, aki egyedi bútorokat gyárt, és sok hasonló kütyüje van. Megkérdeztem, hogyan érdemes működtetni az eszközt, például, hogy milyen programokat bír el, nagyjából mennyi az üzemideje, és más hasonlókat.

Peti nagyon segítőkész volt, egy csomó hasznos információt megosztott velem. Mondta, hogy bármi kérdésem van, akár javítással kapcsolatban, nyugodtan hívjam fel.

Az azóta eltelt pár hónapban szerencsére minden flottul ment a kis kütyümmel. El is neveztem, a zöld tokja után Shrek lett a neve. Nagyon sokat használtam az elmúlt időszakban.

A múltkor észrevettem, hogy a kijelzője kezd karcossá válni. Mivel szemüveges vagyok, odafigyelek a képernyőkkel kapcsolatos apró hibákra is; nem szeretném, ha tovább romlana a látásom.

Szóval felhívtam Petit, hogy megkérdezzem, tud-e olyan szervizt, ahol vállalnak iPad képernyő javítást. Amúgy is beszélnem kellett vele, mert az egyik unokatestvérem most építkezik a családjával, és egyedi konyhabútort kértek, helyszíni összeállítással, meg kellett kérdeznem ennek a feltételeitől is.

Peti persze nagyon örült a hívásomnak, azt mondta, másnap beugrik az unokatestvéremnek és vet egy pillantást a helyre, beszél velük, hogy megtudja, pontosan mit is szeretnének. Azt mondta, most pont egy ilyen nagyobb megbízásra vágyott, mert a fia szeretne valamilyen munkát vállalni, és örülne, ha ő is fel tudna ajánlani neki valamit. Úgyis egyre kevesebb időt tölt otthon, legalább lesz alkalmuk együtt lenni.

Annyira megörült ennek a kérésnek, hogy azt mondta, ha jó nekem is, átugrik hozzánk, és magával viszi az iPadet, aztán másnap este visszahozza, készen. Nekem ez nagyon jól jött, mert reggeltől estig dolgoztam, azon a héten biztosan nem tudtam volna megoldani a dolgot, pénteken pedig ismét egy négyórás vonatút várt rám. Szerettem volna, ha az utazás alatt már a felújított iPad képernyőt tudom használni.

Szóval Peti átjött egy teára. Megmutatta a neten a helyet, ahol javíttatni szokta a kütyüit, mesélte, hogy úgy egy éve az egyikre ráült a kutyája, Morzsi, de a képernyő azt a 6 kilót sem bírta el, amennyit a kutyája nyom.

Ekkor nézett utána az iPad képernyő javításnak. A neten is megtalálta azt, amelyiket az egyik barátja ajánlott neki. Így vitte oda elsőként az iPadjét. Aztán kiderült, hogy más kütyüket is szerelnek, így Peti szinte az összes eszközét egy helyre hordja javítani, vagy felújítani, azt mondja, nagyon kényelmes.

Másnap este aztán tényleg visszahozta a gyönyörűen felújított Shreket. Mivel nem akarta hagyni, hogy kifizessem, csináltam egy háromfogásos vacsorát, hogy valahogyan megháláljam. Evés közben elmesélte, hogy az unokatestvéremmel egyeztetett reggel, és nagyon köszöni az ajánlást, mert úgy néz ki, még a szünidő alatt két heti munkát tud adni a fiának, Bencének. Örültem, hogy ilyen jól alakultak a dolgok. Abban biztos voltam, hogy a rokonaim elégedettek lesznek Peti munkájával.

Nekem pedig nagyon jól jött, hogy segített a kijelzőm felújíttatásában, most itt ülök a vonaton, és újra olyan a képernyője, mint új korában!