Nem biztos, hogy a legdrágább bútor a legjobb – nézz szét az apróhirdetések között is!

Csak egy gyors tanács azoknak, akik épp most tervezik berendezni új, vagy régi otthonukat: nem muszáj mindig a drága bútorházakhoz fordulni! Persze a minőség és a garanciák vonzóak lehetnek, de nem egyszer láttam már olyan elszállt árakat az ilyen áruházak katalógusaiban, hogy az egyszerűen vállalhatatlan volt.

Nem szégyellem bevallani, hogy az én nappalimban is van két olyan bútordarab, amit megvehettem volna 6 számjegyű összegekért, de én fele, vagy akár harmad áron jutottam hozzá – használtan. Sokan nem bíznak az apróhirdetésekben, hiszen mindenki ismer valakit, aki ismer valakit, akinek az ismerőse már pórul járt az ilyen üzletekkel, de elárulom, hogy az esetek nagy többségére ez nem jellemző.

Keress egy megbízható weboldalt!

Minden azon múlik, hogy hol keresel: vannak alaposan ellenőrzött, profi weboldalak, ahol valódi apróhirdetéseket találsz – ezeket érdemes megkeresned és végignézned, mert sok esetben szinte alig használt bútorokat is találhatsz itt, potom pénzért. A szállítás lehet egy kényes téma, de nekem eddig mindig sikerült a másik féllel ezt megbeszélni, így probléma nem lett belőle. Minden azon múlik, hogy milyen az eladó, és a vevő hozzáállása az egész vásárláshoz: ha az előbbi tényleg meg akar szabadulni a bútorától, akkor segíteni fog.

Szóval mindenek előtt a megfelelő oldalt találd meg, amiben valóban meg lehet bízni, és akkor már szinte garantálható, hogy jó üzletet fogsz kötni. Nálam egy fotel és egy dohányzóasztal bizonyítja, hogy így van.

Ha keresel valamit, először nézz szét az interneten!

Nem csak akkor érdemes felkeresni az apróhirdetéses oldalakat, amikor konkrétan használtan akarsz vásárolni valamit. Egy ismerősöm minden alkalommal, amikor kinéz valamit egy bútoráruházból, fölmegy egy ilyen hirdetéses oldalra, és megnézni, milyen állapotban van az a bútor néhány év használat után, és mennyit ér az eredeti árához képest. Ha tetszik, amit lát, akkor megveszi az eredetit, ha pedig nem, akkor a használtat rendeli meg, és megspórol magának nem kevés forintot, amit aztán költhet valami hasznosabbra.

Egy szó, mint száz, mindenkinek javasolni tudom az ilyen oldalakat nem csak konkrét vásárlás, de tájékozódás céljából is. Higgyétek el, senkinek nem fog soha feltűnni, hogy használtan vettetek egy bútort, az viszont biztos, hogy a pénztárcátok meg fogja érezni a különbséget. Ha pedig látszódik, hogy a bútor milyen szinten használódik el az évek során, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodni rajta, megéri-e egyáltalán megvenni akár eredetiben is? Egy kanapé, ami teljesen kikopik a használattól, a párnái véglegesen eldeformálódnak, összegyűrődnek, lehet, hogy nem a legjobb választás, ha hosszú távra tervezel.