Tavaszi dilemmák a gardrob környékén

női ruhák webáruházMost már kétségtelenül itt a tavasz, a napsugarak egyre jobban melegítik arcomat, főleg, hogy még mindig nincs rendes függöny az ablakaimon. Ez télen annyira nem zavart, de így a több fényben sokkal jobban látom a repedéseket a falon, meg a kopott bútorok különböző árnyalatait. Őszintén mondom, hogy ilyenkor mindig válságos lelkiállapotban vagyok, mert a lakásomtól sírhatnékom van, a ruhatáramat elnézve pedig soha többet nem mennék ki az utcára, vagy egyáltalán emberek közé.
Az elmúlt hetekben óriási dilemmám volt, hogy mihez kezdjek az életemmel, de még nagyobb fejtörést okozott az, hogy hol vegyek új ruhákat, hiszen nem ülhetek állandóan otthon.

Az internet – és a barátnőim – azt súgták, hogy próbáljam ki az online ruhavásárlást. Eddig sose gondoltam arra, hogy lehet egy webes ruhaüzletben is lézengeni akár órákat, de  a tegnap délutánom mindezt megcáfolta: igen, lehet! Sőt, nem toporgott mellettem senki, hogy már menni akar, és siessek, ráadásul az eladók se zaklattak egyfolytában. Olyan érzés volt, mintha egyes egyedül lennék egy hatalmas ruhaüzletben. A női ruhák webáruháza kitárt előttem egy eddig ismeretlen, új világot. Mindent megtaláltam rajta, amit csak kerestem: farmer, szoknya, pulóver, és kötött kardigán. Persze, vannak alkalmi ruhák is, de mivel én alkalmatlan vagyok az ilyen darabokhoz, csak átgörgettem felettük. Vannak barátnőim, akiknek az a hitvallásuk, hogy minden nap egy újabb alkalom, úgyhogy ők azt is onnan rendelik, de én beérem néhány blúzzal, meg egy új farmerral.

Most, hogy egy tucatnyi ruhát rendeltem, kicsit izgulok, hogy milyen lesz a méretük. Számtalanszor előfordult már, hogy úgy vettem ruhát, hogy a boltban nem próbáltam fel őket, otthon pedig rájöttem, hogy vagy szörnyen néz ki, vagy kicsi– egyszer talán az is előfordult, hogy nagy volt, de általában a ruha kevés a testemre. Ezt a problémát orvosolja egy szembetűnően nagy táblázat a honlapon, amiben elég egyértelműen le van írva, hogy a méreteimhez képest milyen méretezést nézzek. Persze, előfordulhat, hogy a kisebbre kattintok, mert a tudatalattim azt súgja, hogy majd úgyis belefogyok, de egy hét múlva rájövök, hogy ez hiú ábránd volt. Na, erre az esetre van a garancia, mégpedig úgy, hogy visszaküldhetjük a ruhát, majd visszakapjuk az árát.

Azt is muszáj leírnom, hogy sokkal jobban jövök ki pénzügyileg, így nem kell elhalasztanom a lakás helyrepofozását se, talán egy-két bútordarab is belefér. Lehet, hogy valójában egy új gardrobszekrényt kéne vennem, ha ennyire rá fogok szokni az online ruhavásárlásra. Van abban valami igazán menő, hogy én otthon, a kanapén, köntösben választom ki az új szettjeim, egy héten belül pedig kihozzák. És ugyanúgy megvan az az új ruha illat, meg az érzés, hogy először enyém, aztán, ha meguntam majd odaadom valami alapítványnak, így nem vész kárba semmi.

A legjobb barátnőm már törzsvásárló náluk, és mindig meg tud lepni, hogy mennyire stílusos outfiteket állít össze azokból a ruhákból. Régebben nem öltözött ilyen jól, sőt az a tipikus egyszerű, egyruhás lány volt. Aztán rájött, hogy nem akar egyedül lenni, ő is vágyik egy társra, és elkezdte böngészni, hogy miket hordanak a modern csajok, majd így talált rá a webshopra. Mivel, én is egyedül töltöm ki a lakásban a teret, lehet, hogy nekem is jót fog tenni, ha minél több időt fordítok a külsőmre. Milyen jó, hogy egy online boltban nincs nyitvatartási idő, így munka után, este is körbenézhetek.

Ami pedig a lakást illeti, lehet, hogy így a jó idő beköszöntével inkább kevesebb időt töltenék benne, hiszen a lakberendezés olyan őszi dolog – még várhat.